Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει τα απαιτούμενα ελάχιστα ένσημα καθώς και σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει καν ασφαλιστεί, μπορεί να δικαιωθεί ενός βασικού ποσού σύνταξης υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
Άρθρο 2 παρ. 2 Ν. 3863/2010:

"Βασική σύνταξη

 1. Από 1.1.2015 και εφεξής καθιερώνεται Βασική σύνταξη. Το ύψος της βασικής σύνταξης, για το έτος 2010, καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εξήντα (360,00) ευρώ μηνιαίως, για 12 μήνες και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του νόμου αυτού.
 2. Την ανωτέρω Βασική σύνταξη δικαιούνται:
 (...)
Β. Οι ανασφάλιστοι και όσοι έχουν πραγματοποιήσει λιγότερες από 4.500 ημέρες ή δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα παρακάτω κριτήρια:
α) Έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
β) Το ατομικό και το οικογενειακό τους εισόδημα, από οποιαδήποτε πηγή, κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν υπερβαίνουν το ποσό των πέντε χιλιάδων σαράντα (5.040) ευρώ και δέκα χιλιάδων ογδόντα (10.080) ευρώ αντίστοιχα. Τα ανωτέρω ποσά ανακαθορίζονται κατά το ποσοστό αναπροσαρμογής της βασικής σύνταξης.
γ) Διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη, μεταξύ του 15ου και του 65ου έτους της ηλικίας τους. Η μόνιμη διαμονή αποδεικνύεται με τη διαδικασία που προβλέπεται για τη χορήγηση άδειας διαμονής στους πολίτες τρίτων Χωρών.
Το ύψος της βασικής σύνταξης είναι πλήρες για όσους πληρούν αθροιστικά τα ανωτέρω κριτήρια και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για κάθε ένα (1) έτος που υπολείπεται των τριάντα πέντε (35) ετών διαμονής. ΗΒασική σύνταξη σε αυτή την κατηγορία των δικαιούχων δεν μεταβιβάζεται σε δικαιοδόχα πρόσωπα. 
Αρμόδιος φορέας καταβολής της βασικής σύνταξης είναι ο ΟΓΑ σε περίπτωση μη δικαιούχων αναλογικού ποσού σύνταξης και οι φορείς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο από του οποίους καταβάλλεται το αναλογικό ποσό σύνταξης.

Αυτασφάλιση λόγω ιδιότητας και λόγω απασχόλησης -Εργασιακό Συνταξιούχων

Απόφαση ΣτΕ 401/1990 (απόσπασμα):
""...4. Επειδή, δια του άρθρου 2 παρ. 1 εδ. α' του Α.Ν. 1846/1951 ορίζονται τα εξής: "Εις την ασφάλισιν του παρόντος νόμου υπάγονται υποχρεωτικώς και αυτοδικαίως, υπό τους εν άρθρω 7 οριζομένους όρους και προϋποθέσεις. α) Τα πρόσωπα τα οποία εντός των ορίων της χώρας παρέχουν κατά κύριον επάγγελμα εργασίαν έναντι αμοιβής..... Εξ άλλου δια του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 825/1978 "περί αντικαταστάσεως, τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων της διεπούσης το ΙΚΑ νομοθεσίας και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων" (ΦΕΚ Α' 189) προσετέθη μετά το πρώτον εδάφιον της ως άνω παρ. 1 του άρθρου 5 του Α.Ν. 1846/1951 το εξής εδάφιον: "Εάν πρόσωπον τι εκτός της εργασίς ην παρέχει και δι' ην ασφαλίζεται εις ειδικόν Ταμείον ασφαλίσεως, εξαιρούμενον, κατά τα ανωτέρω της παρά τω ΙΚΑ ασφαλίσεως, παρέχη και ετέραν εργασίαν παρ' ετέρω εργοδότη, πληρούσαν τας προϋποθέσεις του άρθρου 2 του παρόντος νόμου, ως ετροποιήθη, μη θεμελιούσαν υποχρέωσιν ασφαλίσεως παρ' ετέρω Ταμείω κυρίας ασφαλίσεως, υπάγεται ως προς ταύτην εις την ασφάλισιν του ΙΚΑ". Εξ άλλου, εις την παρ. 1 του άρθρου 6 του Α.Ν. 2326/1940 "περί Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργολ. Δημοσίων Εργων" (ΦΕΚ Α' 145) ορίζεται, πλην άλλων, ότι εις το Ταμείον μετέχουν υποχρεωτικώς πάντες οι δικαιούμενοι να είναι μέλη του Τεχν. Επιμελητηρίου. Εις δε την παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. της 27/11-14.12.1926 "περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου κειμένων διατάξεων (ΦΕΚ Α' 430), ως αύτη ίσχυε κατά το κρίσιμον εν προκειμένω χρόνον, ορίζεται ότι: "πάντες οι πολιτικοί μηχανικοί, μηχανικοί-μηχανολόγοι, μηχανικοί-ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί-μεταλλειολόγοι, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, ναυπηγοί και χημικοί-μηχανικοί, διπλωματούχοι των Ανωτάτων Σχολών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ή ομοταγών Σχολών της αλλοδαπής, άμα τω διορισμώ αυτών εις δημόσιαν, δημοτικήν, κοινοτικήν, λιμενικήν ή ιδιωτικήν υπηρεσίαν ή άμα τη προς άσκησιν επαγγέλματος εγκαταστάσει των εν Ελλάδι, αποτελούσιν, υποχρεωτικώς μέλη του Επιμελητηρίου..... Επειδή, κατά την έννοιαν των εις την προηγούμενην σκέψιν παρατειθεισών διατάξεων, συναγομένην και εκ των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 5 του Α.Ν. 1846/1951, οι υποχρεωτικώς ησφαλισμένοι εις το ΤΣΜΕΔΕ εκ της ιδιότητός των ως μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου μηχανικοί δεν υπάγονται εις την ασφάλισιν του ΙΚΑ, δια παρεχομένην συναφή προς την ιδιότητα του μηχανικού εξηρτημένην εργασίαν, η οποία, άλλωστε, αποτελεί κατά νόμον την αφορμήν της εγγραφής των εις το Τεχνικόν Επιμελητήριον και της συνεπείας της εγγραφής αυτής υπαγωγήν των εις την ασφάλισιν του ΤΣΜΕΔΕ (πρβλ. ΣτΕ 376, 3950/1977, 4324/1978). Εάν, όμως, ούτοι παρέχουν εξηρτημένην εργασίαν άσχετον προς την ως άνω ιδιότητα του μηχανικού μη θεμελιούσαν δε υποχρέωσιν ασφαλίσεως εις έτερον οργανισμόν κυρίας ασφαλίσεως, υπάγονται υποχρεωτικώς ως προς ταύτν εις την ασφάλισιν του ΙΚΑ.".
 Αναφορικα όμως με την εξαιρεση στην εγκυκλιο του ΥΟ&Ο/ΓΛΚ (Αρ.Πρωτ: 157363/0092 από 1-11-2010) για την αναστολή των συντάξεων σε όσους εργάζονται.
..."Όσοι αυτασφαλίζονται καθώς και όσοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά, λόγω της ιδιότητάς τους, σε ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης χωρίς να ασκούν επάγγελμα......"

αν ανατρεξουμε
στις διαταξεις για την υποχρεωτικη ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, λογω ιδιοτητας συμπεριλαμβανονται και οι παρακάτω    :
α) Τα μέλη ή μέτοχοι Οργανισμών, Κοινοπραξιών ή κάθε μορφής Εταιρειών, πλην των Ανωνύμων, των οποίων ο σκοπός συνιστά δραστηριότητα, για την οποία τα ασκούντα αυτήν πρόσωπα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ
β) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Α.Ε., με αντικείμενο επιχειρήσεως επαγγελματική ή βιοτεχνική δραστηριότητα, εφόσον αυτά είναι μέτοχοι κατά ποσοστό 5%.
γ) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Α.Ε, με αντικείμενο επιχειρήσεως την εμπορία, τα οποία μετέχουν στο Εταιρικό Κεφάλαιο κατά ποσοστό τουλάχιστον 3%.
δ) Οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιρειών, των οποίων ο σκοπός είναι η μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων επί κομίστρω με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης, εφόσον είναι κάτοχοι ονομαστικών μετοχών. 
Ολα τα ανωτερω πρόσωπα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ, ανεξάρτητα αν ασφαλίζονται ή συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο.
Υπενθυμιζεται πως αναστέλλεται η καταβολή οποιασδήποτε σύνταξης μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας για συνταξιούχους Δημοσίου που εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται. Η αναστολή καταβολής της σύνταξης ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση του 53ου έτους για στρατιωτικούς συνταξιούχους.
  Μετά τη συμπλήρωση του 53ου ή 55ου έτους ηλικίας θα λαμβάνουν τη μηνιαία ακαθάριστη κύρια ή το άθροισμα των ακαθάριστων κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σε 30 ημερομίσθια άγαμου ανειδίκευτου εργάτη την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (σήμερα 991,20 ευρώ). Αν υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια (εξαιρούνται επικουρικές και επίδομα οικογενειακών βαρών) καταβάλλεται μειωμένη 70%.
Το όριο των 991,20 ευρώ προσαυξάνει κατά 6 ημερομίσθια (σήμερα 198,24 ευρώ) για κάθε παιδί ανήλικο ή ανίκανο για βιοποριστική εργασία ή όποιο σπουδάζει βάσει προβλεπόμενων ετών φοίτησης και για ένα ακόμα έτος, με ανώτερο όριο το 24ο έτος ηλικίας όταν φοιτά σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές και 22ο έτος σε ΙΕΚ.
Ισόποση περικοπή
  Η περικοπή γίνεται στη μεγαλύτερη κύρια σύνταξη και, αν δεν επαρκεί, στην αμέσως επόμενη σε ύψος κύρια σύνταξη.
  Για συνταξιούχο που παίρνει την κατώτατη σύνταξη, αυτή περιορίζεται στο οργανικό ποσό για όσο διάστημα εργάζεται. Αν υπάρχουν δύο ή περισσότερες κατώτατες κύριες συντάξεις, η καθεμιά περιορίζεται στο οργανικό ποσό κι εφόσον υπερβαίνει το όριο (30 ημερομίσθια) περικόπτονται ισόποσα.
  Από τις περικοπές των συντάξεων εξαιρούνται όσοι απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αιρετά όργανα ΟΤΑ, διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης ΝΠΔΔ, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα μέλη διοικητικών συμβουλίων, κ.λπ., όσοι εργάζονται με μειωμένο ωράριο και μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως, αυτασφαλισμένοι ή ασφαλισμένοι υποχρεωτικώς λόγω ιδιότητάς τους σε ασφαλιστικό φορέα κύριας ασφάλισης χωρίς να ασκούν επάγγελμα.
  Συνταξιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται αν δεν το δηλώσουν στη Διεύθυνση Συντάξεων, στην περίπτωση εντοπισμού θα τους ζητηθεί η διαφορά επί της σύνταξης που έπρεπε να έχει περικοπεί, ενώ αντιμετωπίζουν και πρόστιμο επί του καταλογισθέντος ποσού ίσο με το νόμιμο τόκο υπερημερίας.
  Μειωμένη κατά 70% θα παίρνουν τη σύνταξή τους οι βουλευτές, αιρετά όργανα ΟΤΑ Α'και Β'βαθμού που λαμβάνουν σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση συγχρόνως με βουλευτική αποζημίωση ή έξοδα παράστασης. Εξαιρούνται όσοι παίρνουν σύνταξη παθόντος στην υπηρεσία λόγω αυξημένου κινδύνου ή τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς και όσοι λαμβάνουν εξ ιδίου δικαιώματος πολεμική σύνταξη ή σύνταξη παθόντος στην Υπηρεσία και εξ αιτίας αυτής. Δεν περικόπτεται η σύνταξη όταν παραιτηθούν από το δικαίωμα λήψης βουλευτικής αποζημίωσης ή εξόδων παράστασης.
  Δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων με υπαλληλική ιδιότητα, που επιλέγουν να λαμβάνουν έξοδα παράστασης και όχι αποδοχές οργανικής θέσης, διατηρούν το καθεστώς της υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο υπάγονταν πριν από την εκλογή τους.
Οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη υπολογίζονται επί των εξόδων παράστασης και αποδίδονται κάθε μήνα στον οικείο φορέα.
  Αιρετά όργανα ΟΤΑ με υπαλληλική ιδιότητα (εξαιρούνται πρόεδροι Νομαρχιών, νομάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων) που επιλέγουν να εισπράττουν έξοδα παράστασης αντί αποδοχών οργανικής θέσης διέπονται από το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς της προηγούμενης θέσης τους. Συνεπώς, όλη η θητεία τους ως αιρετών οργάνων λογίζεται ως πραγματική και συντάξιμη.
Οι εισφορές υπολογίζονται επί των τακτικών αποδοχών της οργανικής θέσης και παρακρατούνται από τα έξοδα παράστασης. Αν προβλέπεται εργοδοτική εισφορά, καταβάλλεται από το φορέα της οργανικής θέσης. Αν δεν παρακρατήθηκαν οι εισφορές από τον περασμένο Ιούλιο, θα παρακρατηθούν τώρα αναδρομικά.
  Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για προέδρους νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, νομάρχες, δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων που έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και επιλέγουν την καταβολή εξόδων παράστασης αντί αποδοχών οργανικής θέσης, γιατί ο χρόνος θητείας στις θέσεις αυτές λογίζεται συντάξιμος από το Δημόσιο. Κι αν δεν θεμελιώσουν δικαίωμα χορηγίας, ο χρόνος αυτός αξιοποιείται συνταξιοδοτικά, αφού μπορεί να προσμετρηθεί στη λοιπή δημόσια υπηρεσία τους.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (Σ.Ξ.)


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (ν.3996/11)


ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


ΕΝΤΥΠΑ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΡ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Σ.Ξ.)


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΡ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Σ.Ξ.)


ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΓΑΜΩΝ Ή ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ


Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Άρειος Πάγος: Καταχρηστική, η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας

Καταχρηστική, έκρινε την εφαρμογή του συστήματος της εκ περιτροπής εργασίας, σε εργαζόμενους του ομίλου επιχειρήσεων, της εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο Άρειος Πάγος, με απόφασή του, που αναμένεται να αποτελέσει νομολογία για τα εργασιακά δεδομένα.
Η υπόθεση αφορά διακόσιους περίπου δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, κ.α. εργαζόμενους, στις εταιρίες «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» και «Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» στους οποίους η εργοδοσία επέβαλε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, το Φεβρουάριο του 2011.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν 48ωρες απεργίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις, θεωρώντας ότι ανήκει στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη η ευχέρεια επιβολής της εκ περιτροπής εργασίας και ότι η απεργία δεν μπορεί να έχει αίτημα της επίλυσης μιας νομικής διαφοράς.
Το Εφετείο Θεσσαλονίκης όμως, ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση- κρίνοντας νόμιμη την απεργία – και το Ανώτατο Δικαστήριο την επικύρωσε, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, για να διεκδικήσουν, αυτή τη φορά, αναπλήρωση των εισοδημάτων που έχασαν, εξαιτίας των μειώσεων στους μισθούς τους.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, του Β1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (αρ.468/2012), επιβλήθηκε καταχρηστικά στους εργαζόμενους των εφημερίδων «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπόρ του Βορρά» και των άλλων εντύπων του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών, από 20%, έως 60%.
«Με τον τρόπο αυτό μετακυλίστηκε από την εργοδοσία η αντιμετώπιση της οικονομικής ζημίας των επιχειρήσεών της για την επέλευση της οποίας ευθύνεται κυρίως, η ίδια και οι επιλογές των οργάνων της και όχι οι εργαζόμενοι, που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα έξοδα επιβίωσης της οικογένειάς τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Μαυραγάνης, εκτός από το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας αποτελεί επίσης δεδικασμένο και το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων. «Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι είναι νόμιμο το αίτημα της απεργίας, παρότι πρόκειται για νομική διαφορά, γιατί, στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους εργαζόμενους του εκδοτικού συγκροτήματος της εφημερίδας «Μακεδονία», η συλλογικότητα της διαφοράς υπερισχύει της νομικής της φύσης», δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης.
Να σημειωθεί, ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εκ΄ περιτροπής εργασίας οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας απηύθυναν πρόσκληση στα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, για διαβούλευση, αλλά οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν. Επίσης, και οι δύο εκδοτικές εταιρίες, πριν καθιερώσουν την εκ περιτροπής εργασία, συμφώνησαν με διευθυντικά τους στελέχη, μείωση των αποδοχών τους, κατά 20% και 30%, γεγονός που, όπως αναφέρει η απόφαση, δεν αποτελεί υποχρέωση των εργαζομένων να δεχθούν αντίστοιχες μειώσεις μισθών.

Το ισχύον ασφαλιστικό καθεστως στο Δημόσιο έως σήμερα

Στο δημόσιο τομέα οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η θεμελίωση στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων γίνεται με τη συμπλήρωση της "πολυπόθητης" 25ετίας, οπότε και "κλειδώνει" το όριο ηλικίας.

Ειδικότερα τρεις είναι οι καθοριστικές ημερομηνίες για τους δημοσίους υπαλλήλους:

  • Θεμελίωση δικαιώματος μέχρι το τέλος του 2010. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και θα πάρουν σύνταξη με βάση το παλαιό καθεστώς. Μεγάλες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων, που γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 25ετία σε ηλικία 50 ετών. Στον αντίποδα υπάρχουν άντρες ασφαλισμένοι που αδικούνται, καθώς τη διετία 2011-2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις και η συνταξιοδότηση γίνεται με χαμηλότερα όρια ηλικίας (π.χ. άντρες με ανήλικο παιδί).
  • Θεμελίωση δικαιώματος τη διετία 2011-2012. Το διάστημα αυτό εφαρμόζονται μεταβατικές διατάξεις που επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση πριν από το 65ο έτος.
          Οι νέες αυτές ρυθμίσεις ευνοούν κυρίως τους άντρες (π.χ. όσους έχουν ανήλικα παιδιά), οι  οποίοι μπορούν να... επισπεύσουν τη συνταξιοδότησή τους. Για τις γυναίκες (π.χ. μητέρες ανηλίκων) υπάρχει αύξηση των ορίων ηλικίας, ωστόσο με τη θεμελίωση δικαιώματος γλιτώνουν τα... χειρότερα (δηλαδή την εκτίναξη του ορίου συνταξιοδότησης στο 65ο έτος).
  • Θεμελίωση δικαιώματος από το 2013 και μετά. Η "έξοδος" θα γίνεται πλέον με 25ετία σε ηλικία 65 ετών (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Μεγάλες αδικημένες είναι οι μητέρες ανηλίκων, που θα δουν τα όρια συνταξιοδότησης να αυξάνονται κατά δεκαπέντε χρόνια (σε σχέση με το 2010) και να φτάνουν το 65ο έτος.
Κέρδος έως και 15 χρόνια για τους άνδρες
Από τέσσερα μέχρι και δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα μπορούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου όσοι άντρες θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα τη διετία 2011-2012. Από το 2013 επανέρχονται σε ισχύ παλαιότερες διατάξεις και οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπληρώνουν 25ετία θα συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 65 ετών.
Αναλυτικά οι μεταβατικές διατάξεις που ισχύουν στο Δημόσιο είναι οι εξής:
Αντρες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά. Κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011 ή το 2012, καθώς γλιτώνουν το 65ο έτος της ηλικίας. Ουσιαστικά για μία διετία μειώνεται το όριο ηλικίας, αρκεί οι ασφαλισμένοι να συμπληρώσουν 25ετία.
Ειδικότερα για το 2011 το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη πέφτει στο 61ο έτος και για μειωμένη στο 56ο έτος. Την επόμενη χρονιά το όριο ηλικίας διαμορφώνεται στο 63ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 58ο έτος για μειωμένη.
Από το 2013 κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος και παύουν να ισχύουν οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις. Σημειώνεται πως χαμένοι είναι και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς θα πάρουν σύνταξη με βάση τα "παλαιά" όριο ηλικίας.
Αντρες με ανήλικα παιδιά. Στο 52ο έτος πέφτει φέτος το όριο ηλικίας για όσους συμπληρωσαν το 2011 25ετία και θεμελιώσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ουσιαστικά το όριο ηλικίας μειώνεται κατά δεκατρία χρόνια, καθώς μέχρι το 2010 η "έξοδος" γινόταν σε ηλικία 65 ετών.
Την επόμενη χρονιά οι άντρες θα μπορούν να αποχωρούν σε ηλικία 55 ετών, ενώ τέλος στις ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις μπαίνει το 2013 με την "επαναφορά" του ορίου ηλικίας στο 65ο έτος.
Σημειώνεται πως οι μεταβατικές διατάξεις δεν εφαρμόζονται σε όσους άντρες θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Αντρες με τρία παιδιά: Για το σύνολο των τριτέκνων -δηλαδή ακόμα και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πέρυσι- ισχύουν οι νέες διατάξεις. Πρέπει να επισημανθεί πως μέχρι το τέλος του 2010 ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης είχαν μόνο οι άνδρες που ήταν χήροι ή είχαν την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών με δικαστική απόφαση.
Οσοι συμπληρώσουν 20 έτη ασφάλισης το 2011 θεμελιώνουν δικαίωμα και μπορούν να πάρουν σύνταξη όποτε κλείσουν 21 έτη ασφάλισης και το 52ο έτος. Το 2012 θα απαιτούνται 23 έτη ασφάλισης και η συμπλήρωση του 55ου έτους, ενώ από το 2013 και μετά η "έξοδος" θα γίνεται με 25ετία στα 65.
Αντρες με ανάπηρα παιδιά.Μειώνεται κατά 15 χρόνια το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των αντρών με παιδιά που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά επιτρέπεται η συνταξιοδότηση με 25ετία σε ηλικία 50 ετών (όπως ακριβώς ισχύει και για τις γυναίκες). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως το δικαίωμα συνταξιοδότησης μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.
Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες
Ειδικό καθεστώς ισχύει για τη συνταξιοδότηση των γυναικών τη διετία 2011-2012, καθώς αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας στον δημόσιο τομέα. Από το 2013 και μετά μπαίνει τέλος στις μεταβατικές διατάξεις και κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 65ο έτος.
Συγκεκριμένα για τις γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο ισχύουν τα εξής:
Γυναίκες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά. Το 2011 η έξοδος θα γίνεται με 25 έτη ασφάλισης σε ηλικία 61 ετών για πλήρη σύνταξη και 56 ετών για μειωμένη. Ουσιαστικά, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά ένα έτος σε σχέση με πέρυσι.
Τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν και την επόμενη χρονιά, με την καταβολή πλήρους σύνταξης στα 63 και μειωμένης στα 58. Η μεταβατική αυτή περίοδος ολοκληρώνεται το 2013, οπότε και το όριο ηλικίας πάει στο 65ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 60ό για μειωμένη.
Πάντως, οι νέες ρυθμίσεις δεν αγγίζουν όσες γυναίκες πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους με 25ετία σε ηλικία 60 ετών (μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 55).
Γυναίκες με ανήλικα παιδιά. Μόνο οι γυναίκες που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 θα αποφύγουν τη συνταξιοδότηση στο 65ο έτος. Συγκεκριμένα όσες γυναίκες θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 θα βγουν στη σύνταξη με βάση τις παλαιές ρυθμίσεις.
Για όσες μητέρες θεμελιώσουν το 2011 δικαίωμα και έχουν 25ετία με ανήλικο παιδί, το όριο ηλικίας "κλειδώνει" στο 52ο έτος. Το 2012 η ηλικία συνταξιοδότησης θα πάει στο 55ο έτος και από το 2013 κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από τα 65.
Μητέρες με τρία παιδιά.Διπλή είναι η "επιβάρυνση", καθώς αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και καθιερώνεται όριο ηλικίας. Οσες ασφαλισμένες συμπληρώσουν 20ετία το 2011 βγαίνουν στη σύνταξη στα 52 με 21 έτη ασφάλισης. Σε περίπτωση που τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης συμπληρωθούν το 2012, η έξοδος γίνεται σε ηλικία 55 ετών με 23 χρόνια δουλειάς.
Σημειώνεται πως το δικαίωμα συνταξιοδότησης μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.
Γυναίκες με ανάπηρα παιδιά. Το ποσοστό ανικανότητας του τέκνου πρέπει να είναι 67% (από 50%) για την καταβολή σύνταξης στις ασφαλισμένες του Δημοσίου. Το όριο ηλικίας παραμένει στο 50ό έτος για όσες εργαζόμενες στο Δημόσιο έχουν 25 έτη ασφάλισης.
Σημειώνεται πως το δικαίωμα συνταξιοδότησης μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς.

ΠAΛAIOI AΣΦAΛIΣMENOI ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ KAI OPIA HΛIKIAΣ
ΓIA TH ΣYNTAΞIOΔOTHΣH AΠO TO ΔHMOΣIO ΛOΓΩ ΓHPATOΣ Ή ΠAPAITHΣHΣ
ΠINAKAΣ 1
Διορισθέντες έως 31.12.82 που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως 31.12.97
A/A Kατηγορίες Έτος θεμελίωσης Έτη Yπηρεσίας Hλικία Έτη υπηρεσίας για συνταξιοδότηση A.O.H.
1. Άνδρες 25 55 32
ή 15 65 ?
2. Γυναίκες ανύπαντρες ή διαζευγμένες ή χήρες χωρίς παιδιά ή με έγγαμα παιδιά 25 53 32
ή 15 60 ?
3. Γυναίκες παντρεμένες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά ή χήρες ή διαζευγμένες με άγαμα παιδιά 1992(2) 15 53 22
1993(2) 15 ½ 53 22 ½
1994(2) 16 53 23
1995(2) 16 ½ 53 23 ½
1996(2) 17 53 24
19971(2) 17 ½ 53 24 ½
Aπό 1-1-93 & μετά οποτεδήποτε 15 60 ?
4. Γυναίκες με άγαμα-ανήλικα(1) ή ανάπηρα παιδιά (50% &άνω) ή με ανάπηρο σύζυγο με ποσοστό 67% & άνω 1992(2) 15 42 22
1993(2) 15 ½ 42 ½ 22 ½
1994(2) 16 43 23
1995(2) 16 ½ 43 ½ 23 ½
1996(2) 17 44 24
1997(2) 17 ½ 44 ½ 24 ½
Aπό 1-1-93 & μετά οποτεδήποτε 15 60 ?
5. Γυναίκες με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά και άνδρες χήροι ή διαζευγμένοι με τρία τουλάχιστον παιδιά (εφόσον έχουν την επιμέλεια) οποτεδήποτε - - 20
ή 15 65 (Άνδρες)
15 60 (Γυναίκες) ½
6. Eκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευση(4) 30 χρόνια υπηρεσίας 55 ?
(1) H ανηλικότητα του παιδιού πρέπει να συντρέχει κατά τον χρόνο συμπλήρωσης της 15ετίας.
(2) Πρόκειται για το έτος που οι γυναίκες της κατηγορίας αυτής συμπληρώνουν 15ετία.
(3) Aφορά γυναίκες που δεν μπορούν να υπαχθούν στις προαναφερόμενες ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
(4) Aφορά Eκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να υπαχθούν στις προαναφερόμενες ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.


ΠINAKAΣ 2
Διορισθέντες έως 31.12.82 που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.1998
A/A Kατηγορίες Έτος θεμελίωσης Έτη Yπηρεσίας Hλικία Έτη υπηρεσίας για συνταξιοδότηση A.O.H.
1. Aνδρες 1998 25 60 ½ 32 ½
1999 25 61 33
2000 25 61 ½ 33 ½
2001 25 62 34
2002 25 62 ½ 34 ½
2003 25 63 35
2004 25 63½ 35
2005 25 64 35
2006 25 64 ½ 35
2007 25 65 35
ή 15 65 ?
2. Γυναίκες ανύπαντρες ή διαζευγμένες ή χήρες χωρίς παιδιά ή με έγγαμα παιδιά 1998 25 58 ½ 32 ½
1999 25 59 33
2000 25 59 ½ 33 ½
2001 25 60 34
2002 25 60 34 ½
2003 25 60 35
ή15 60 ?
3. Γυναίκες παντρεμένες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά ή χήρες ή διαζευγμένες με άγαμα παιδιά (1) 1998 (3) 17 ½ 58 ½ 24 ½
1999 (3) 17 ½ 59 24 ½
2000 (3) 17 ½ 59 ½ 24 ½
2001 (3) 17 ½ 60 24 ½
ή15 60
4. Γυναίκες με ανήλικα (2) ή ανάπηρα παιδιά(50% & άνω) ή με ανάπηρο σύζυγο με ποσοστό 67% & άνω (1)& (2) 1998 (3) 17 ½ 50 24 ½
ή15 60 ?
5. Γυναίκες με τρία τουλάχιστον παιδιά και άνδρες χήροι ή διαζευγμένοι με τρία τουλάχιστον παιδιά (εφόσον έχουν την επιμέλεια) οποτεδήποτε ? ? 20
ή15 65 (Άνδρες) ­?
15 60 (Γυναίκες) ?
6. Eκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (4) 30 χρόνια υπηρεσίας 55 ?
(1) Aφορά γυναίκες που δεν έχουν συμπληρώσει 15ετία μέχρι την 31-12-1997
(2) H ανηλικότητα του παιδιού πρέπει να συντρέχει κατά τον χρόνο συμπλήρωσης της 15ετίας.
(3) Πρόκειται για το έτος που οι γυναίκες της κατηγορίας αυτής συμπληρώνουν 15ετία.
(4) Aφορά Eκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να υπαχθούν στις προαναφερόμενες ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.



ΠINAKAΣ 3
Διορισθέντες από 1.1.83 και μετά
A/A Kατηγορίες Έτος θεμελίωσης Έτη υπηρεσίας (2) Hλικία Έτη Yπηρεσίας για συνταξιοδότηση A.O.H. (2)
1. Άνδρες 1998 25 60 ½ 37
1999 25 61
2000 25 61 ½
2001 25 62
2002 25 62 ½
2003 25 63
2004 25 63 ½
2005 25 64
2006 25 64 ½
2007 25 65
οποτεδήποτε 35 58
15 65
2. Γυναίκες ανύπαντρες ή διαζευγμένες ή χήρες χωρίς παιδιά ή με έγγαμα παιδιά 1998 25 58 ½ 37
1999 25 59
2000 25 59 ½
2001 25 60
οποτεδήποτε 35 58
15 60
3. Γυναίκες με άγαμα-ανήλικα παιδιά ή ανάπηρα παιδιά. (50% &άνω) ή με ανάπηρο σύζυγο με ποσοστό 67%& άνω (1) οποτεδήποτε 25 50 37
15 60
4. Γυναίκες μετρία (3) τουλάχιστον παιδιά και άνδρες χήροι ή διαζευγμένοι μετρία (3) τουλάχιστον παιδιά (εφόσον έχουν την επιμέλεια) οποτεδήποτε 15 65 (Άνδρες) 20
15 60 (Γυναίκες)
5. Eκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (3) 30 χρόνια υπηρεσίας 60 ?
(1) H ανηλικότητα του παιδιού πρέπει να συντρέχει κατά τον χρόνο συμπλήρωσης της 25ετούς ασφάλισης.
(2) Συνυπολογίζεται κάθε χρόνος ασφάλισης.
(3) Aφορά Eκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να υπαχθούν στις προαναφερόμενες ευνοϊκότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.


NEOI AΣΦAΛIΣMENOI ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ KAI OPIA HΛIKIAΣ ΓIA TH ΣYNTAΞIOΔOTHΣH AΠO TO ΔHMOΣIO ΛOΓΩ ΓHPATOΣ Ή ΠAPAITHΣHΣ
ΠINAKAΣ 4
Aσφαλισθέντες από 1-1-1993 και μετά
Κατηγορία Έτη υπηρεσίας και όριο ηλικίας για θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης O.H. (για πρόωρη-μειωμένη σύνταξη) Έτη υπηρεσίας για συνταξιοδότηση A.O.H.(2)
Άνδρες & Γυναίκες 15/65 60 37
Γυναίκες με ανήλικα ή ανίκανα παιδιά 20/55 50 37
Γυναίκες με τρία(3) και άνω παιδιά 20/56 (3 παιδιά) 20/53 (4 παιδιά) 20/50 (5 παιδιά και άνω) - 37
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ/ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01-01-1983
Κατηγορία Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 Θεμελίωση από 01-01-2011 και μετά
Έτη θεμελίωσης Ο.Η. Έτος συμπλήρωσης 20ετίας Έτη θεμελίωσης Ο.Η.
Άνδρες * & γυναίκες με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά 20 Α.Ο.Η. 2011 21 52
2012 23 55
2013 25 65
* (Οι άνδρες μόνο εφόσον είναι χήροι ή έχουν την εττιμέλεια με δικαστική απόφαση των ανήλικων παιδιών)
ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ/ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01-01-1983
Κατηγορία Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 Θεμελίωση από 01 -01 -2011
Έτη θεμελίωσης Ο.Η. Έτος συμπλήρωσης 20ετίας Έτη θεμελίωσης Ο.Η.
Γυναίκες με ανήλικο παιδί 25 50 2011 25 52
2012 25 55
2013 25 65
Άνδρες με ανήλικο παιδί 25 65 2011 25 52
2012 25 55
2013 25 65



ΠAΛAIOI AΣΦAΛIΣMENOI ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠOY EXOYN ΠPOΣΛHΦΘEI/ΔIOPIΣΘEI META THN 01-01-1983
Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 - Θεμελίωση από 01-01-2011
Kατηγορία Έτη θεμελίωσης Ποσοστό ανικανότητας O.H. Έτη θεμελίωσης Έτος θεμελίωσης Ποσοστό ανικανότητας O.H.
Γυναίκες με ανάπηρα παιδιά 25 50% (με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50 25 οποτεδήποτε 67% (ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50
Άνδρες με ανάπηρα παιδιά 25 - 65 25 οποτεδήποτε 67% (ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50
ΠAΛAIOI AΣΦAΛIΣMENOI ΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟ/Η ΣΥΖΥΓΟ ΠOY EXOYN ΠPOΣΛHΦΘEI/ΔIOPIΣΘEI META THN 01-01-1983
Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 - Θεμελίωση από 01-01-2011
Kατηγορία Έτη θεμελίωσης Ποσοστό ανικανότητας O.H. Έτη θεμελίωσης Έτος θεμελίωσης Ποσοστό ανικανότητας O.H.
Γυναίκες με ανίκανο σύζυγο 25 67% (με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50 25 οποτεδήποτε 67% (ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50
Άνδρες με ανίκανη σύζυγο 25 - 65 25 οποτεδήποτε 67% (ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα με γνωμάτευση της A.Σ.Y.E.) 50
ΠAΛAIOI AΣΦAΛIΣMENOI YΠAΛΛHΛOI ΠOY EXOYN ΠPOΣΛHΦΘEI/ΔIOPIΣΘEI META THN 01-01-1983.
Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 - Θεμελίωση από 01-01-2011
Kατηγορία Έτη για θεμελίωση O.H. O.H. (για πρόωρη-μειωμένη σύνταξη) Kατηγορία Έτη για θεμελίωση Έτος θεμελίωσης O.H. O.H.
Άνδρες άγαμοι ή έγγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι, χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά 25 65 60 Άνδρες και γυναίκες, άγαμοι/ες ή έγγαμοι/ες ή χήροι/ες ή διαζευγμένοι/ες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά 25 2011 61 56
25 2012 63 58
Γυναίκες άγαμες ή έγγαμες ή Xήρες ή διαζευγμένες, χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά 25 60 55 25 2013 65 60
ΠAΛAIOI AΣΦAΛIΣMENOI ΠOY EXOYN ΠPOΣΛHΦΘEI/ΔIOPIΣΘEI META THN 01-01-1983
Θεμελίωση μέχρι 31-12-2010 (συμπλήρωση 25ετίας)
Θεμελίωση από 01-01-2011
Kατηγορία Kατηγορία
Άνδρες και Γυναίκες 35έτη/58 ετών ή 37έτηA.O.H. Άνδρες και Γυναίκες Έτος θεμελίωσης (συμπλήρωση 25ετίας) Έτη συντάξιμης υπηρεσίας/ασφάλισης-O.H.
2011 36έτη/58 ετών
2012 37 έτη/59 ετών
2013 38 έτη/60 ετών
2014 39 έτη/60 ετών
2015 40 έτη/60 ετών
ΥΠAΛΛHΛOI O.T.
A ΣE BAPIEΣ KAI ANΘYΓIEINEΣ EPΓAΣIEΣ
N.3660/2008
N.3865/2010
Kατηγορία Eτος O.H. Kατηγορία Eτος O.H.
Άνδρες οποτεδήποτε 58 Άνδρες οποτεδήποτε 58
Γυναίκες οποτεδήποτε 53 Γυναίκες 2011 54
2012 56
2013 58


NEOI AΣΦAΛIΣMENOI
ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ KAI OPIA HΛIKIAΣ ΓIA TH ΣYNTAΞIOΔOTHΣH AΠO TO ΔHMOΣIO ΛOΓΩ ΓHPATOΣ Ή ΠAPAITHΣHΣ
Tι ίσχυε πριν από τον N.3865/2010 (μέχρι 31-12-2012)
Tι ισχύει μετά τον N.3865/2010(από 01-01-2013)
Kατηγορία Έτη υπηρεσίας και όριο ηλικίας για θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης O.H. (για πρόωρη-μειωμένη σύνταξη) Kατηγορία Έτη υπηρεσίας και όριο ηλικίας για θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης
Άνδρες και Γυναίκες 15/65 60 Άνδρες και Γυναίκες 15/65
Γυναίκες με ανίκανα παιδιά 20/55 50 Γυναίκες με ανίκανα παιδιά 25/50
Γυναίκες με ανήλικα παιδιά 20/55 50 Γυναίκες με ανήλικα παιδιά 15/65
Άνδρες με ανίκανα παιδιά Δεν προβλεπόταν συνταξιοδότηση ανδρών με ανίκανα παιδιά. Ίσχυε η γενική προϋπόθεση15έτη/65 ετών. Άνδρες με ανίκανα παιδιά 25/50
Γυναίκες με τρία (3) και άνω παιδιά 20/56 (3) 20/53 (4) 20/50 (5 και άνω) - Γυναίκες με τρία (3) και άνω παιδιά 15/65

Πως θα εισπράξεις τρεις μισθούς αν έκλεισε η επιχείρηση που δούλευες και έμεινες απλήρωτος

Δεκάδες πτωχεύσεις και λουκέτα επιχειρήσεων ανακοινώνονται καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι. Ομως οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δεν τους πλήρωσαν, μπορούν να εξασφαλίσουν έως 3 μισθούς και Δώρα αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις.

Ο ΟΑΕΔ, λόγω ακριβώς της κακής οικονομικής κατάστασης, με τον «λογαριασμό προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» καταβάλλει , λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχές μέχρι τριών (3) μηνών, που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και εμπίπτει στο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών που προηγείται της υποβολής της αίτησης ή της δήλωσης για κήρυξη της πτώχευσης, εφόσον εκδοθεί απόφαση που κηρύσσει τον εργοδότη σε πτώχευση ή από τη δημοσίευση της προβλεπόμενης, από τη νομοθεσία ιδιωτικής ασφάλισης, υπουργικής απόφασης περί ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή από τη δημοσίευση της απόφασης, με την οποία τίθεται σε εκκαθάριση ο εργοδότης ή διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν δικαιολογείται η έναρξη διαδικασίας πτωχεύσεως.
Ο Ο.Α.Ε.Δ. υποκαθιστά τον εργοδότη στα αντίστοιχα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ για τις αποδοχές αυτές καταβάλλει τις ανάλογες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Οι τυχόν ανεξόφλητες αποδοχές που καταβάλλονται στους δικαιούχους πρέπει να εμπίπτουν μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων έξι μηνών. Το εξάμηνο αυτό (αν πρόκειται για την επιχείρηση που πτώχευσε) έχει αφετηρία την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή δήλωσης για κήρυξη της επιχείρησης σε πτώχευση, ενώ για τις λοιπές περιπτώσεις έχει αφετηρία την ημερομηνία δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης για την ανάκληση (αν πρόκειται για εκκαθάριση επιχείρησης).
Ένας εργοδότης θεωρείται ότι ευρίσκεται σε κατάσταση αφερεγγυότητας όταν:
α) έχει περιέλθει σε κατάσταση παύσεως ή αναστολής των πληρωμών του και είτε κηρύσσεται σε πτώχευση με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου είτε διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν συντρέχει λόγος κινήσεως της διαδικασίας πτωχεύσεως. Ως ημερομηνία επέλευσης της αφερεγγυότητας, θεωρείται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την κίνηση της πτωχευτικής διαδικασίας.
β) η επιχείρηση (προβληματική) που υποβάλλεται στην ειδική εκκαθάριση των άρθρων 9 του ν.1386/1983 (ΦΕΚ 107/Α’), 46 του ν.1892/1990 (ΦΕΚ 101/Α’) και 14 του ν. 2000/1991 (ΦΕΚ 206/Α’), όπως ισχύουν,
γ) η ασφαλιστική επιχείρηση της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με απόφαση του αρμοδίου υπουργού λόγω παράβασης διατάξεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση (αναγκαστική) σύμφωνα με το άρθρο 12α του ν.δ. 400/1970 (ΦΕΚ 10/Α’), όπως ισχύει,
δ) η επιχείρηση του τέθηκε ύστερα από προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, σε εκκαθάριση με σκοπό την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών του και με αποτέλεσμα τη λύση των σχέσεων εργασίας με τους μισθωτούς του.
Το ύψος των παροχών αυτών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τις αποδοχές 3 μηνών, όπως αυτές προβλέπονται από τις αντίστοιχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στην έννοια των «αποδοχών», που δύνανται να καλυφθούν από το ταμείο Αφερεγγυότητας, εμπίπτουν πλην του (νόμιμου) μισθού του εργαζόμενου, τυχόν απλήρωτα δώρα εορτών, Πάσχα ή Χριστουγέννων και άδεια ή επίδομα αδείας, εφόσον αυτά εμπίπτουν στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος. Δεν καταβάλλεται η αποζημίωση λόγω απόλυσης, καθόσον δεν θεωρείται αποδοχές.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Δικαιούχοι των παροχών λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη είναι οι εργαζόμενοι:
α) επιχείρησης που κηρύχθηκε σε πτώχευση μετά από δικαστική απόφαση είτε που διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν συντρέχει λόγος κινήσεως της διαδικασίας πτωχεύσεως, ή
β) επιχείρησης που τέθηκε σε εκκαθάριση ή
γ) επιχείρησης (ασφαλιστικής) της οποίας ανακαλείται η άδεια λειτουργίας, λόγω παράβασης των διατάξεων της ιδιωτικής ασφαλιστικής νομοθεσίας.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Το δικαίωμα για πληρωμή ανεξόφλητων αποδοχών στον εργαζόμενο από το “Λογαριασμό προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη” ασκείται με έγγραφη αίτηση του εργαζομένου προς την αρμόδια, Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, το αργότερο μέσα σε ένα εξάμηνο
α) από τη δημοσίευση της απόφασης για την κήρυξη του εργοδότη σε κατάσταση πτώχευσης ή
β) από την ημερομηνία που η επιχείρησης τέθηκε σε εκκαθάριση ή
γ) από την ημερομηνία που η επιχείρηση (ασφαλιστική) της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας, λόγω παράβασης των διατάξεων της ιδιωτικής ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Μετά την πάροδο της εξάμηνης προθεσμίας, το δικαίωμα για τις παροχές αυτές αποσβέννυται.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1)Βεβαίωση του συνδίκου της πτώχευσης ή του Γραμματέα του πτωχευτικού δικαστηρίου στη περίπτωση που η επιχείρηση κηρύχθηκε σε πτώχευση ή βεβαίωση του οικείου εκκαθαριστή για τις λοιπές περιπτώσεις από την οποία να προκύπτει το ύψος των ανεξόφλητων αποδοχών που αναγγέλθηκαν προς επαλήθευση ή ικανοποίηση καθώς και ο χρόνος στην οποία ανάγονται αυτές.
2) Ασφαλιστικά βιβλιάρια της περιόδου απασχόλησης του μισθωτού στην πτωχεύσασα επιχείρηση
3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για το ύψος των ανεξόφλητων αποδοχών και την περίοδο στην οποία αναφέρονται.

Τμήματα Ελεγκτικού Συνεδρίου, για το δικαστικό έτος 2012 − 2013

ΦΕΚ Β΄ 2585/25-9-2012

-Συγκρότηση των Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για το δικαστικό έτος 2012 − 2013. 
-Συγκρότηση των Κλιμακίων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το δικαστικό έτος 2012 − 2013. 
-Συγκρότηση των Κλιμακίων προληπτικού ελέγχου δαπα νών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το δικαστικό έτος 2012 − 2013.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Νόμος 3899/2010. Το εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα μετά την 17-12-2010

Νόμος 3899/2010. Το εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα μετά την 17-12-2010.
Επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.
« Σημ: Παρατίθενται τα άρθρα 13, 17 και 19 του ν. 3899/2010 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας» (ΦΕΚ τεύχος πρώτο αρ. φυλ. 212 της 17-12-2010), που αφορούν τις μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή οι διατάξεις, για την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, για τα θέματα της μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας, προσωρινής απασχόλησης, δοκιμαστικής περιόδου απασχόλησης, της απλοποίησης διαδικασιών εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και τα περί έναρξης ισχύος του νόμου. »


Άρθρο 13

Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Στο άρθρο 3 του ν. 1876/1990 προστίθεται παράγραφος 5Α ως εξής:

«5Α. 1α) Με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, οι αποδοχές και οι συνθήκες εργασίας είναι δυνατόν να αποκλίνουν από αυτές της αντίστοιχης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και όχι πάντως κατώτερα από το επίπεδο της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται, ονομάζεται «ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας». Οι ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπερισχύουν από τις αντίστοιχες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς περιορισμούς. Τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 για τη συρροή και τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 2, 3 και 4 του άρθρου 11 για την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν ισχύουν για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας της παρούσας παραγράφου. Οι ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων στις συνθήκες της αγοράς, με στόχο τη δημιουργία ή τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

β) Με την ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας του προηγούμενου εδαφίου δύνανται να ρυθμίζονται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, όροι και προϋποθέσεις μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας και διαθεσιμότητας, καθώς και κάθε άλλος όρος εφαρμογής της, περιλαμβανομένης της διάρκειάς τους.

2. Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στο άρθρο 6 παρ. 1 περίπτωση β΄ του παρόντος νόμου, η ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση μπορεί να καταρτιστεί και από εργοδότη που απασχολεί λιγότερους από πενήντα (50) εργαζόμενους, με το αντίστοιχο επιχειρησιακό σωματείο και αν δεν υπάρχει με το αντίστοιχο κλαδικό σωματείο ή με την αντίστοιχη ομοσπονδία.

3. Για την εφαρμογή των οριζομένων στην παράγραφο 1 τα μέρη υποβάλλουν από κοινού αιτιολογική έκθεση των λόγων που δικαιολογούν την πρόθεσή τους για κατάρτιση ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας προς το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.), το οποίο και γνωμοδοτεί για τη σκοπιμότητα της κατάρτισής της, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών μετά την πάροδο της οποίας τεκμαίρεται η χορήγησή της. Με την ίδια διαδικασία συμφωνείται και η τυχόν παράτασή της.

4. Η συλλογική σύμβαση εργασίας αυτής της παραγράφου αρχίζει από την υπογραφή της και είναι έγκυρη, σύμφωνα με τα ισχύοντα στο άρθρο 5 του παρόντος νόμου.

5. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του άρθρου αυτού, η ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας είναι άκυρη και σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, η αποζημίωση απόλυσης υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές της αντίστοιχης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

6. Οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά παράβαση των συμφωνημένων στο πλαίσιο της ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, συνιστά μη εμπρόθεσμη καταβολή νομίμων αποδοχών, για την οποία εφαρμόζονται ο α.ν. 690/1945, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 παρ. 1 του ν. 2336/1995.»

Άρθρο 17


Ρύθμιση θεμάτων μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας, προσωρινής απασχόλησης, δοκιμαστικής περιόδου απασχόλησης και απλοποίηση διαδικασιών εφαρμογής εργατικής νομοθεσίας

1. Η παράγραφος 9 του άρθρου 38 του ν. 1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3846/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«9. Οι αποδοχές των εργαζομένων με σύμβαση ή σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης υπολογίζονται όπως και οι αποδοχές του συγκρίσιμου εργαζομένου και αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας της μερικής απασχόλησης.»

2. Η παράγραφος 11 του άρθρου 38 του ν.1892/1990, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3846/2010, αντικαθίσταται ως εξής:

«11. Αν παραστεί ανάγκη για πρόσθετη εργασία πέρα από τη συμφωνηθείσα, ο μερικώς απασχολούμενος εργαζόμενος έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν είναι σε θέση να το κάνει και η άρνησή του θα ήταν αντίθετη με την καλή πίστη. Ο μερικώς απασχολούμενος μπορεί να αρνηθεί την παροχή εργασίας πέραν της συμφωνημένης, όταν αυτή η πρόσθετη εργασία λαμβάνει χώρα κατά συνήθη τρόπο.»

3. Το τέταρτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του ν. 3846/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του ο εργοδότης μπορεί, αντί καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 260/2006 και του ν. 1767/1988.»

4. Η παράγραφος 6 του άρθρου 22 του ν. 2956/2001, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3846/2010,αντικαθίσταται ως εξής:

«6. Η διάρκεια της απασχόλησης του μισθωτού από τον έμμεσο εργοδότη, στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από τους τριάντα έξι (36) μήνες. Σε περίπτωση υπέρβασης των χρονικών ορίων, που τίθενται από την παρούσα παράγραφο, επέρχεται μετατροπή της υπάρχουσας σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη.»

5.α. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 προστίθεται εδάφιο ως εδάφιο Α΄ ως εξής:

«Α. Η απασχόληση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου λογίζεται ως απασχόληση δοκιμαστικής περιόδου για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα ισχύος της και η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν άλλο συμφωνήσουν τα μέρη.»

β. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 αναριθμείται ως Β΄ και η περίπτωση α΄ αυτής αντικαθίστανται ως εξής:

«Β. Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δώδεκα (12) μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη ως εξής:

α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δώδεκα (12) μήνες έως δύο (2) χρόνια, προειδοποίηση ενός (1) μηνός πριν την απόλυση.»

6.α. Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι δυνατή η αλλαγή της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, αναφορών, ειδοποιήσεων, αναγγελιών και λοιπών στοιχείων που υποβάλλουν οι εργοδότες στον ΟΑΕΔ, στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, και αφορούν στους μισθωτούς τους και συγκεκριμένα στην πρόσληψη, αποχώρηση, τους όρους εργασίας, την απασχόληση και άλλες σχετικές πληροφορίες.

β. Mε όμοιες υπουργικές αποφάσεις μπορεί να ρυθμίζονται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων, που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο εν όλω ή εν μέρει, περιλαμβανομένης της τροποποίησης των προθεσμιών υποβολής, της χρήσης κοινής βάσης δεδομένων των προαναφερόμενων αρμόδιων δημόσιων φορέων καθώς και κάθε άλλη τροποποίηση και απλούστευση διαδικαστικής ενέργειας, που προβλέπεται για τους εργοδότες και τους εργαζόμενουςκαι που συμβάλλει στη μείωση διοικητικού βάρους.

Άρθρο 19


Έναρξη ισχύος

1. Η ισχύς των διατάξεων των παραγράφων 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 4, των άρθρων 5, 6 και της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του νόμου αυτού αρχίζει από 1.1.2011.
2. Η ισχύς των λοιπών διατάξεων του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις του.\
Στο κείμενο που ακολουθεί παραθέτουμε τις ρυθμίσεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες θεσπίστηκαν κατ' επίδραση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου.
ΝΟΜΟΣ 3833/2010 Προστασία της εθνικής οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης (ΦΕΚ 40/Α/13.3.2010)
1. Μειώσεις αποδοχών στο δημόσιο τομέα (άρθρο 1)
2. Πλαφόν στις αποδοχές δημοσίου τομέα (άρθρο 2)
3. Πάγωμα αποδοχών δημοσίου τομέα - εισοδηματική πολιτική για το 2010 (άρθρο 3)
4. Μείωση υπερωριακής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα (άρθρο 6)
5. Περιορισμός προσλήψεων στο δημόσιο τομέα (άρθρα 10-11)
6. Προγράμματα απασχόλησης ανέργων (άρθρο 18)

ΝΟΜΟΣ 3845/2010 Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΦΕΚ 65/Α/6.5.2010)
Άρθρο δεύτερο: Καθορισμός γενικού πλαισίου και εξουσιοδοτήσεις για λήψη μέτρων εφαρμογής του προγράμματος
1.Επιχορήγηση Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (§ 5) (για την πρόσληψη επιδοτούμενων ή μακροχρό­νια ανέργων ηλικίας 55 έως και 64 ετών, για εργασία στο δημόσιο τομέα)
2.Συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων μέχρι 24 ετών (§ 6) (Οι ακαθάριστες α­ποδοχές τους θα αντιστοιχούν στο 80% του κατώτατου βα­σικού μισθού ή βασικού ημερομισθίου όπως ορίζεται κά­θε φορά από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Ερ­γασίας)
3.Παρέμβαση στη διάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων (§ 7) (Οι όροι των Ομοιοεπαγγελματικών και Επιχειρησια­κών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν ένα­ντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών Συμβάσεων Εργα­σίας, καθώς και των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμ­βάσεων Εργασίας και οι όροι των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοι­χων όρων Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Ερ­γασίας. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινω­νικής Ασφάλισης μπορεί να ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παρα­γράφου αυτής.
4.Αναγγελία νομοθετικών παρεμβάσεων σε διάφορα εργασιακά θέματα (§ 9)
  • Παρέμβαση στη διαδικασία επίλυσης των συλλογικών διαφορών εργασίας μέσω Διαιτησίας
  • Παρέμβαση στο όριο των ομαδικών απολύσεων
  • Παρέμβαση στο ύψος και τον τρόπο καταβολής της αποζημίωσης απόλυσης
  • Μέτρα αποτροπής απολύσεων ηλικιωμένων εργαζόμενων
  • Καθορισμός ειδικών όρων απασχόλησης νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας κάτω των 25 ετών
  • Καθορισμός όρων απασχόλησης και ασφάλισης εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας μέχρι ενός έτους
  • Καθορισμός ανώτατης διάρκειας συμβάσεων ορισμένου χρόνου
Άρθρο τρίτο: Μέτρα για τη μείωση των δημόσιων δαπανών
5.Νέες παρεμβάσεις στις μειώσεις αποδοχών και επιδομάτων στο δημόσιο τομέα (δηλαδή στο Ν. 3833/2010)
6.Καθορισμός επιδομάτων εορτών και αδείας στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών κάθε ταμείου (πλην ΟΓΑ)

ΝΟΜΟΣ 3846/2010 Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 66/Α/11.5.2010)
1. Τεκμήριο υπέρ της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας στις άτυπες σχέσεις εργασίας (άρθρο 1)
2. Μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία (άρθρο 2) (οι διατάξεις του άρθρου αυτού τροποποιήθηκαν με το άρθρο 17 Ν. 3899/2010)
3. Προσωρινή απασχόληση (άρθρο 3) (οι διατάξεις του άρθρου αυτού τροποποιήθηκαν με το άρθρο 17 Ν. 3899/2010)
4. Θέση των μισθωτών σε διαθεσιμότητα (άρθρο 4)
5. Τηλεργασία (άρθρο 5)
6. Άδειες (άρθρο 6)
7. Διευθέτηση χρόνου εργασίας (άρθρο 7)
8. Εργασία κατά την έκτη ημέρα της εβδομάδας (άρθρο 8)
9. Θέματα ΣΕΠΕ (άρθρο 9)
10. Υποβολή συμπληρωματικών πινάκων προσωπικού (άρθρο 10)
11. Διοικητικές κυρώσεις στον εργοδότη για την παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (άρθρο 11) και της νομοθεσίας περί απασχόλησης αλλοδαπών (άρθρο 14)
12. Μητρώο Συλλογικών Συμβάσεων (άρθρο 12)
13. Βιβλίο υπερωριών (άρθρο 13)
14. Απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών (άρθρο 14)
15. Ασφαλιστικά θέματα (άρθρα 15 έως 22)
16. Αλλαγές ως προς την αρμοδιότητα σύναψης τραπεζικών συλλογικών συμβάσεων (άρθρο 31)

ΝΟΜΟΣ 3863/2010 Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς ρυθμίσεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις (ΦΕΚ 115/Α/15/7/2010)
Άρθρα 1 έως 62: Μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού συστήματος: Νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη
Άρθρο 68: Συμβάσεις εργολαβίας εταιρειών παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο τομέα
Άρθρο 73: Ρυθμίσεις για τη Μεσολάβηση - Διαιτησία.
(Οι ρυθμίσεις του άρθρου αυτού, που αναφέρονταν σε ζητήματα μεσολάβησης και διαιτησίας, καταργήθηκαν με το άρθρο 18 Ν. 3899/2010. Οι διατάξεις του άρθρου 14 του τελευταίου αυτού νόμου ρύηθμισαν τα θέματα των καταργηθέντων ρυθμίσεων)
Άρθρο 74 : Ρύθμιση θεμάτων εργασιακών σχέσεων
1.Ομαδικές απολύσεις: Αλλαγή αριθμητικών ορίων (§ 1) (Προσωπικό από 20-150 εργαζόμενοι: ομαδικές θεωρούνται οι πάνω από 6 απολύσεις. Προσωπικό πάνω από 150 εργαζόμενοι: ομαδικές απολύσεις θεωρούνται οι πάνω από 5% και μέχρι 30 εργαζόμενοι)
2.Προειδοποίηση απόλυσης (§ 2) (Στο εξής η προειδοποίηση μπορεί να είναι από 2 μέχρι 6 μήνες, ενώ ήταν από 1 μέχρι 24 μήνες)
3.Καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης με διμηνιαίες δόσεις (§ 3)
4.Αμοιβή υπερεργασία και υπερωρίας (§ 10) (Αμοιβή υπερεργασίας: προσαύξηση 20% - Αμοιβή υπερωρίας: προσαύξηση 40% μέχρι 120 ώρες ετησίως και 60% πάνω των 120 ωρών - Αμοιβή παράνομης (κατ’ εξαίρεση) υπερωρίας: προσαύξηση 80%)
5.Ρυθμίσεις για χορήγηση άδειας υπερωριακής απασχόλησης πέραν των επιτρεπομένων ορίων σε περιπτώσεις επείγουσας φύσης εργασιών με προσαύξηση 60% (§ 11)
6.Αυτασφάλιση εργαζομένων 55-64 ετών με συμμετοχή του εργοδότη κατά 50% ή 80% και του ΟΑΕΔ κατά το υπόλοιπο ποσοστό - Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων 55-64 ετών σε ποσοστό πάνω του 10% του συνολικού αριθμού των απολυομένων (§§ 4 και 7)
7.Προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας (§ 6)
8.Προσλήψεις νέων μέχρι 25 ετών με μειωμένες αποδοχές (§ 8)
9.Ρυθμίσεις για συμβάσεις μαθητείας νέων 15 έως 18 ετών (§ 9)

ΝΟΜΟΣ 3871/2010 Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη (ΦΕΚ 141/Α/17.8.2010)
Άρθρο 51:
  • Απαγόρευση χορήγησης αυξήσεων με διαιτητικές αποφάσεις για το 2010 και για το Α΄εξάμηνο του 2011
  • Περιορισμός χορήγησης αυξήσεων με διαιτητικές αποφάσεις για το Β' εξάμηνο του 2011 και για το 2012 στο ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού.

ΝΟΜΟΣ 3899/2010 Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας (ΦΕΚ 212/Α/17.12.2010), ως ανωτέρω.
Άρθρο 13: Ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας
Άρθρο 14: Διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών εργασίας (τροποποιήσεις διατάξεων άρθρων 14 έως 17 Νόμου 1876/1990 που αφορούν στις διαδικασίες Μεσολάβησης και Διαιτησίας καθώς και στην οργάνωση και λειτουργία του Ο.ΜΕ.Δ.)
Άρθρο 16: Μεταβατικές διατάξεις
Άρθρο 17: Ρύθμιση θεμάτων μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας, προσωρινής απασχόλησης, δοκιμαστικής περιόδου απασχόλησης και απλοποίησης διαδικασιών εφαρμογής εργατικής νομοθεσίας (Με τις διατάξεις αυτές τροποποιούνται κυρίως ρυθμίσεις που είχαν προβλεφθεί με το Νόμο 3846/2010)

Ασφαλιστικές κλάσεις....