Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Μία περίεργη αδικία σημειώθηκε στο Υγειονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, οι προερχόμενες Αξιωματικοί από τη ΣΑΝ και μεταγενεστέρως απόφοιτες Ιατρικής Σχολής εντάσσονταν νόμιμα στην επετηρίδα των αποφοίτων της ΣΣΑΣ ιατρών, πίσω όμως από τους ομοιοβάθμους τους ιατρούς. Ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι προήχθησαν, και μάλιστα αναδρομικά, ενώ οι αρχαιότεροί τους ιατροί παρέμεναν στον ίδιο βαθμό, καθόσον δεν είχαν ακόμη τα προς προαγωγή απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Το γραφείο μας μελετά ενδελεχώς το ζήτημα και σύντομα θα εκδηλώσει τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες προς αποκατάσταση της αδικίας.

  Δικηγ. Γραφείο Θ. ΚΑΡΑΝΙΣΑ
  Εμμ. Μπενάκη 18, 106 78, Αθήνα
Τηλ.: 210 - 38 00 628
Κιν: 6978 - 154 814

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι Ενώσεις Αποστράτων ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ,ΕΑΑ...



....προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου ΙΙΙ (ν.4033/12) , διεκδικώντας την κατάργηση του, και την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών των Μελών τους από την 1η Αυγούστου 2012.
Όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες των Στρατιωτικών (μαζί με τις Ενώσεις Απσοτράτων , των οποίων υπευθυνος νομικός σύμβουλος ειναι ο κ. Θωμάς Καρανίσας), υποστηρίζουν,  την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.

Τέλος, οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα νομοθετήματα αντιβαίνουν στην ΕΣΔΑ.

Το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων Ε.Δ. (Ν.Π.Δ.Δ.) όρισε τον κ. Θ.Καρανίσα ως υπεύθυνο "νομικό" του.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Δ.

                                                                                         Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

                                                                     Ημερ.: 15-01-2013

                                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           
1.-Το Συντονιστικό   Συμβούλιο  των  τριών   Ενώσεων   συναντήθηκε   την 09-01-2013 με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κο Δ.Ελευσινιώτη στο Γραφείο του κου ΥΦΕΘΑ , με συμμετοχή και Επιτελών του. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που λάβαμε αναφέρονται κατωτέρω :
α.-Αποφυγή διπλών περικοπών  στις συντάξεις των αποστράτων και μη προσμέτρηση στο προς περικοπή ποσό των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ.
Ο κος ΥΦΕΘΑ απήντησε οτι έκανε ότι έπρεπε να κάνει και η αρμοδιότητα αυτή είναι τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχει πιθανότητα να μην προσμετρηθεί το ΕΚΟΕΜ
β.-Μη περικοπή των συντάξεων για τους εργαζόμενους αποστράτους για ένα χρόνο , οι οποίοι εξαιρούνται από σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του ΓΛΚ. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα αναλάβει σχετικές ενέργειες.
γ.-Είσοδος αποστράτων στις Λέσχες άλλων Οπλων και κυρίως στην Επαρχία. Εδώ υπάρχει το πρόβλημα οτι στην ουσία πλην της ΛΑΕΔ , όλες οι άλλες Λέσχες υπάγονται στον Σ.Ξ. για τις οποίες οι εν ενεργεία και απόστρατοι πληρώνουν εισφορά σε αντίθετη με τους αντίστοιχους του Π.Ν. και της Π.Α. που δεν πληρώνουν. Ο κος ΥΦΕΘΑ ανέθεσε στο Συντονιστικό να του υποβάλει πρόταση που θα περιλαμβάνει και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά τις Λέσχες , ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.
δ.-Μείωση επιτοκίου δανεισμού από ΑΟΟΑ και επέκταση του χρόνου αποπληρωμής , γιατί πολλοί απόστρατοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα το εξετάσει.
ε.-Αλλαγή της Υπουργικής απόφασης που αφορά τον παραθερισμό, σχετικά με την μοριοδότηση των αποστράτων , ώστε να μην ακολουθούν την μοριοδότηση των εν ενεργεία , αλλά να έχουν δικό τους σύστημα που θα καθορίζεται από τις Ενώσεις.
 στ.-Δημιουργία Γραφείου Συντονιστικού των τριών Ενώσεων  στο ΥΠΕΘΑ , που θα στελεχώνεται από τις Ενώσεις. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα το εξετάσει
ζ.-Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και η θέση του κου ΥΦΕΘΑ είναι η χρησιμοποίηση των αποστράτων , άμισθα ,  όπου αυτό είναι δυνατόν.
2.-Γνωρίζεται επίσης οτι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων σε συνεργασία με το Δ.Σ. των τριών Ενώσεων  Αποστράτων (ΕΑΑΣ , ΕΑΑΝ , ΕΑΑΑ ) προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου ΙΙΙ (ν.4033/12) , διεκδικώντας την κατάργηση του, και την επιστροφή των αχρωστήτως καταβληθεισών αποδοχών των Μελών τους από την 1η Αυγούστου 2012.

3. Το Συντονιστικό απεφάσισε την ανάθεση αμισθί καθηκόντων νομικού  του Συμβούλου  στον Αντιστράτηγο ε.α. (Δ) Θ. Καρανίσα επίτιμο Πρόεδρο Αναθεωρητικού Δικαστηρίου μέλος του Δ.Σ./ΕΑΑΣ.

           
Αντιστράτηγος  ε.α.             Π.Μαυροδόπουλος     Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος  ε.α.             Ε,Δανιάς                Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.     Σ.Περβαινάς                Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης             Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης                    Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.    Γ.Κασσαβέτης      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υπολογισμός Συνταξίμων Αποδοχών Στελεχών Ε.Δ. από 1-1-2013

sintaks Με την εφαρμογή του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ, για τον υπολογισμό των συνταξίμων αποδοχών των εν αποστρτατεία στελεχών των Ε.Δ., από 1-1-2013 , συμπεριλαμβανομένου και του φόρου που αναλογει, έτσι όπως έχει εκπονηθεί στο οικείο νομοσχέδιο του ΥΟ&Ο.Κάντε δεξί κλίκ στον φάκελλο που θα σας εμφανιστεί εδώ και κατόπιν λήψη αρχείου. Τα περισσότερα στοιχεία στην εφαρμογή υπολογιζονται αυτομάτως. Θα χρειαστεί μόνο να συμπληρώσετε ορισμένα στοιχεία (λευκά κελιά)που σας ζητούνται.